Zsirinovszkij látása, Slota szerint Zsirinovszkij nem orosz | Új Szó | A szlovákiai magyar napilap és hírportál


Ha osztrák, óvd a kemény schillinget! Vajon van-e különbség e két feltételes imperativus között? Végül is mindkettő a gazdasági nacionalizmus jelszava. Meglehet, valutát védelmezni első látásra urbánusabb elfoglaltságnak tűnik, mint rögöt, de tényleg csak elsőre.

Zsirinovszkij látása

Ha magyar vagy, védd a szent anyaföldet! Jörg Haider, az osztrák Szabadságpárt, a kékek vezére, aki nemrégiben népszavazást kezdeményezett az euro ügyében, talán nem is különbözik annyira kuruc eszmetársaitól: honi Zsirinovszkij látása Pártunk jócskán ellabancosodott mára. Persze nem a populista retorika alapelemeire kell gondolnunk - mindkét országban repkednek a hegyes metaforák, a többes szám első és utolsó személyek mi, a becsületes többség; ők, a gonosz kisebbséga bűnbakokat is fel kép zavarják az őket megillető pellengérekre - zajlik a verbális mozgósítás.

Célpont: a korrupt establishment, mely hazát árul el és ki. Amott a vörös-fekete Parteibuchwirtschaft, a szociáldemokrata-konzervatív kétpártrendszer, emitt a szoclib szerelem. Támadás: a nép nevében.

Zsirinovszkij látása

Hogy ki a nép, azt én mondom meg, Zsirinovszkij látása ő maga, amikor aláír. Osztrák földön minimum százezren, s akkor a parlament megtárgyal hat ja, hogy van-e éppen kedve a közvetlen demokráciához.

Megkezdődött a parlamenti választás Oroszországban Megkezdődött Oroszországban vasárnap a parlamenti választás.

A stíluskülönbségek másutt keresendők. Amíg a magyar színpadon posztkommunista utó- és európai előjáték várja közönségét, addig az Alpok vidékén posztindusztriális utó- illetve EU-közjáték van műsoron. Nálunk derék magyar és alávaló külföldi mi több, osztrák földspekulánsok között választhatunk, s mindkét fél mellett ott találjuk Kádár János közeli leszármazottjait.

Ott az európai "szabadverseny" nyertesei és vesztesei mérik össze Zsirinovszkij látása a populus közbeiktatásával. Ha beüt az euro - harsogja Haider - az gyengébb lesz, mint a schilling, melyet hosszú évtizedek fáradságos munkájával edzettünk márkakeménységűvé. Közös lónak Olaszoknak, görögöknek meg előbb-utóbb a Keletről hozzánk törleszkedő jöttmenteknek legyünk kiszolgáltatva?

Mi, az örök éltanulók? Mi faragjuk le az ő deficitjeiket, mi szenvedjünk az ő inflációjuktól?

 • Természetes gyógyszerek a látás javítására
 • Sárgabarack látás
 • Látás-helyreállító csontkovács
 • Videó szimulátorok a látás helyreállításához
 • Magyar Nemzet,
 • Dr. Drábik János válogatott írásai
 • Látás mínusz dioptria

Hova lesz a sok millió kis osztrák polgár Kleinsparer évtizedek óta kuporgatott vagyonkája? Jelenleg a hétmilliós országban 26 millió takarékbetétkönyv kamatozik. Lám, Haider ránk, magyarokra is gondol. Ausztria erős valutával is tudott exportálni majd fél évszázadon át, mit nyernénk most az árfolyamcsökkenéssel? Egyáltalán, kerestünk valamit az egész csatlakozáson?

Osztrák népszavazás: Haider és az euro

Hova lett a beígért áresés, a kevesebb munkanélküli? Havi ezerschillinges megtakarítással bódítottátok a polgárt, plusz 48 ezer új munkahellyel.

Azt mondtátok, aki kimarad, leszakad. Vessetek egy ártatlan pillantást Svájcra. Haladjunk hát fontolva miért, a britek nem ugyanezt teszik? Egyelőre a nemzetközi spekuláció azokat bünteti, akik rohannak az unióba. Az európai népek egyébként is szorosan kötődnek nemzeti pénzükhöz. Temérdek kérdés legitim szakmai kételyekkel telezsúfolva.

Zsirinovszkij látása

Viszonylag kevés a karvalytőkézés, a zsidózás, a nemzetközi összeesküvés orrontása bennük, a protekcionista üzenet Zsirinovszkij látása jóval áttételesebb, a multiktól való idegenkedés is enyhébb. Valószínűleg Haider is szeretne "férgekről", "nemzetmegtartásról" meg "idegenszerű befolyásról" elmélkedni nagy nyilvánosság előtt, de ezt újabban kevéssé teheti. Ausztriában is évek óta kiadó a jobbközép, mióta a Néppárt gyengélkedik, a középosztály azonban egyelőre nem fogékony a populizmus radikálisabb változataira.

Az anyázós, vadul elit- és Zsirinovszkij látása, "majd mi végre rendet teszünk", "kiszórjuk az élősködőket a szolgálati Mercedeseikből" szóhasználattal az utóbbi évtizedben Haiderék ragyogóan el tudták hódítani a szociáldemokratáktól a kékgallérosok képzetlenebb, lumpenebbik felét, a századvégi modernizáció és privatizálás kárvallottjait, azokat, akik nemrégiben kezdtek lecsúszni.

Ráadásul úgy sikerült ez a hódítás, hogy közben Zsirinovszkij látása a választóknak is megtartották egy részét, akik a Szabadságpárt bajosan összeférő eredeti báziscsoportjaihoz húztak: a nagynémet nacionalistákhoz és a liberálisokhoz. A "fess Jörgl" - mint hívei nevezik - irányításával fel is jött a Szabadságpárt százalék közé, akinek azonban Ciszlajtániában volt és van is veszteni valójuk s nem is kevéscsak húzogatták a szájuk szélét. Jörg Haider? Ugyan már.

Kovács Zoltán az EU-csúcsot értékelte a külföldi lapnak

Üres krakéler, felelőtlen lázító Szépen be is szavazták ben Ausztriát az EU-ba, megint eminensként, kétharmados többséggel, pedig Haider már akkor is kitartóan kampányolt a csatlakozás ellen.

Most meg hirdetheti fennhangon: ő, kérem, megmondta előre. Lesz kapsz. Az üres krakélerből ügyes krakéler lett a kétkedők szemében.

Zsirinovszkij látása

Majd - mostanában - éles nyelvű szakértő, aki végre hangosan kimondja, ami mindannyiunk szívét nyomja. Az Igazságot. Igen, az Osztrák Igazságot, ámbátor nem az Osztrák Életet. Lassan két éve dolgozik a kék vezér az új imázson. Már nem dicséri Hitler foglalkoztatási politikáját, a Waffen SS hőstetteit, nem nevezi a németségben önállósuló Ausztriát "ideológiai torzszülöttnek", s egyre kevesebbszer emlegeti szellemi gyermekét, a "Harmadik Köztársaságot" is.

Ez utóbbi ugyanis nemcsak nevében emlékeztetett a Harmadik Birodalomra, hanem kollektivizmusba mártott tekintélyuralmi alapelveiben Zsirinovszkij látása. Újabban nőttön nő Herr Haider osztrákságteljesítménye, a Szabadságpárt jövendő programjába pedig - reszkessetek, konzervatívok - keresztényi, sőt judeo-keresztényi értékeket kíván beemelni. Mintegy ezek alátámasztásául még egy zsidó származású úriembert vajon honnan tudta?

Pár hete meg a Harvardra iratkozott be, hogy nyári gyorstalpalón sajátítsa el a public finance alapjait.

Talpig amerikai zászlóba és Nike-cuccokba öltözve fogadta ott az újságírókat, amikor épp nem New York-i üzletemberekkel tárgyalt. Harsányan melegített az euro-népszavazásra. Volna pedig miről hallgatnia. Néhány éve még ő maga követelte, hogy a schillinget - még Zsirinovszkij látása ettől meggyengül is - vegyék ki a német-osztrák de facto valutaunióból, mondván: a legendás hét az egyhez arány a márka és a schilling között gúzsba köti az osztrák gazdaságpolitikát.

Később Zsirinovszkij látása javasolta azt is, hogy az európai pénzügyi unió lehetőleg minél több országot fogjon át. Most meg jön nekünk a kisemberrel meg az ő betétkönyvével - rántja le Haiderről a leplet a kormánypropaganda.

No és mire hivatkozik még a bécsi kormánykoalíció? Talált: az alkotmányba beépült nemzetközi szerződésekre, arra, hogy az EU-csatlakozással anno az eurót is beiktatták az ország alaptörvényébe. Csak nátózás nincs, egyelőre, pedig lehetne, oly anakronisztikus már ez az osztrák semlegesség. És az ottani Hornkuncze, a Klima-Schüssel páros nem Zsirinovszkij látása külön bejáratú népszavazást Zsirinovszkij látása.

Hisz Bécsben előrébb láttak Zsirinovszkij látása alkotmányozók: a referendum kérdéseit a parlament és csakis a parlament teheti fel. A kancelláriának nem kell megsértenie az udvari etikettet. De mi marad a vadonatúj stílusából Haidernek, aki - isten ments a közeli hasonlatért - Csurkától Torgyánon át éppen a mostani Orbán felé tart? A nemzet nagy fene sorsát egyszerre álmában is a lelkén viselő, mégis megfontolt államférfi a zakó divatos, az akcentus vidékies, a család mintaszerű bizony férfi ám a javából, főműsoridőben jól odamond, ha kell, szabadidejében pedig sziklát mászik, vagy hidakról gumikötélen ugrándozik le, szigorúan fotóriporterek jelenlétében.

Közben meg kifelé menekülne a mitugrász szerepből.

Zsirinovszkij látása

Vagy csupán ráébredt arra, hogy két választási forduló között elkelne már egy zaftos téma a proteszthangulat gyógyszerek, amelyek javítják a látás működését, s ha ez a téma történetesen az euro, sürgősen szakértői ábrázatot kell öltenie hozzá?

Szokásos idegengyűlöletüket ezennel közgazdasági érvekbe csomagolnák a kékek? Esetleg új politikai szövetségeseket keresendő?

Slota szerint Zsirinovszkij nem orosz

Példának okáért a szakszervezeti vezetők körében, ahol már eddig is ágáltak néhányan a közös valuta ellen. E kérdéseket nem kevésbé gusztusos személyiségek is felteszik mostanában, mint Jean-Marie Le Pen és Franz Schönhuber, Haider egykori jövőbeli?

Az előbbi eszmények nélküli politikusként ábrázolja a Szabadságpárt főnökét, aki - a rövidlátás kijavítja úgy, mint Csurka, Slota és Zsirinovszkij - kitér a vérmes francia minden egyes kapcsolatfelvételi kísérlete elől.

 • 3 látás szülhet
 • Rövidlátás, hogyan gyógyuljon meg
 • Edzés a látás érdekében
 • Hogyan lehet javítani a látást mínusz 3-tól
 • Nyomtatóbarát változat Apokaliptikus hangulat lepte el Oroszországot.
 • Posvány | Beszélő
 • Látásélesség kezelése

Az utóbbi - savanyú a szőlő - egyszerűen leclintonistázza Haidert. Szélkakasnak, "a korszellem áramvonalas ifjoncának" Zsirinovszkij látása. Az osztrák szélsőbal ugyanezt yuppie-fasisztának mondja. Haider meg vidáman legyint: ő akkor is győzött már, ha nem is lesz népszavazás. Neki ugyanis már csak néhány százalékot kell megszereznie a nagy pártoktól ahhoz, hogy rövidesen "kormányképessé" váljon.

A november végi aláírásgyűjtésen - egyelőre úgy fest - Zsirinovszkij látása egymillióan vesznek majd részt. A kormánynak így nem nagyon lesz más választása, mint kiírni a népszavazást. A közvélemény mostani állása szerint nem biztos, hogy megnyeri.

Magyar Narancs - Külpol - Osztrák népszavazás: Haider és az euro

Ezért sürgősen agitpropjához nyúl, annak pedig "új pénz - azonos érték", "biztos, mint a schilling" és hasonló unalmasságok jutnak az eszébe. Az agymosás cinikusan azokat az időseket veszi majd célba legelőször, akiket átvertek már néhány pénzreformmal életük során. Haider valamivel ötletesebb: az eurót eszperantó pénznek csúfolja, a kormányt meg azzal vádolja, hogy ben orvul elhallgatta: Brüsszellel a schilling is ugrik.

Előszeretettel hivatkozik az általa egyébként nemigen kedvelt német politikusok Schröder, Biedenkopf stb. E jelszót "Österreich zuerst" változatban Haider ban egyszer már előkotorta a világpolitika örök frázisgyűjteményéből.

Nyugtalanító Zsirinovszkij látása. Kovács Éva.

Zsirinovszkij látása