Látássérült fórum. Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete


Látássérültekért Szülői Egyesület A több évtizedes múltra visszatekintő Látássérültekért Szülői Egyesület látássérült fórum Vakok Iskolájával és a Gyengénlátók Általános Iskolájával szorosan együttműködő, de országos hatáskörű szervezet.

rövidlátás és távlátás a hypothyreosis befolyásolja a látást

Az egyesület készséggel áll az érintett szülők rendelkezésére, segítségére mind a látássérült gyermekük fejlődésével, mind az iskolai munkáját érintő esetleges kérdéseikkel kapcsolatban. Az egyesület által működtetett Látássérültekért Szülői Egyesület és Mentorszülők a látássérültekért Facebook csoportokban lehetőség nyílik a sorstársakkal való kommunikációra, a közös vagy egyéni iskolai, egészségi, nevelési stb. A Szülői Egyesület a tanév folyamán rendszeresen szervez szülőklubokat, amelyek keretében az érdeklődő szülők sorstársi közösségben lehetnek, ismerkedhetnek, vagy a tematikus alkalmak kapcsán egy-egy, a gyermekük életét érintő oktatási-nevelési területre nyerhetnek bepillantást: pl.

a szem és a látás távollátása jobb látás lézerrel

Az egyesület igény esetén érdekképviseleti tevékenységet is ellát: egyrészt a látássérült fórum gyermekeket fogadó iskolák, másrészt a különböző hatóságok, önkormányzatok, kormányzat vonatkozásában.