Könyv rövidlátása


Hirdetés Pedig a rövidlátó ember valóban "rövidlátó" módon viselkedik, ha nem ellenőrizteti rendszeresen szemének állapotát. A myopiások egyébként látóélességüket erős hunyorítással képesek javítani. Innen származik a betegség elnevezése.

Ne hagyd, hogy az okostelefon elvegye a látásodat! MarketingMorzsák Olvasási idő: 5 perc Miközben a fél napot azzal töltjük, hogy az okostelefonunkat bámuljuk, könnyen megfeledkezünk róla, hogy a kisebb-nagyobb képernyő miatt a látásunk is romolhat.

könyv rövidlátása myopia egy szemkezelés során

Egy új tanulmány szerint ugyanakkor nem maguk az eszközök a hibásak, hanem az, ahogyan tartjuk ezeket — írja a MarketWatch. Kutatásában rámutatott, hogy mióta ben piacra kerültek az okostelefonok, 35 százalékkal növekedett azok száma, akiknek előrehaladott rövidlátása van.

A rövidlátást örökletes könyv rövidlátása, valamint a környezet kombinációja okozza, mondja Shlomit Schaal szemsebész és a University of Louisville intézményének adjunktus professzora.

Mi a rövidlátás?

Az amerikai népesség több mint 30 százalékát érinti a probléma. Az okostelefon használata nagyjából ugyanúgy hat a szemekre, mint egy könyv olvasása vagy a képernyő nézése, egy kivétellel — más a távolság a szem és a tárgy között.

Amikor a telefont vagy más eszközt közel tartja valaki az arcához, az erőteljesebben kényszeríti a szemet arra, hogy a szövegre fókuszáljon, mondja Mark Rosenfield optometrista, aki már ben publikált a témában a The Journal of the American Academy of Optometry nevű könyv rövidlátása.

Ez a kényelmetlenség végül fáradtságot okozhat. Az emberek hajlamosak közelebb tartani könyv rövidlátása okostelefont az arcukhoz, mint amilyen közel egy könyvet vagy egy újságot tartanának, akár centiméternyire is, állítja Rosenfield.

könyv rövidlátása önfejlesztési jövőkép

És miután az okostelefonoknak igen kicsi a képernyője, ezek esetében gyakrabban történik meg, hogy közelebbről nézik a felületüket, mint más eszközöknél. Mivel a rövidlátás egyben örökletes, nincs mód a megelőzésre vagy a lelassítására. A szemüvegek és a kontaktlencsék nem befolyásolják a folyamatot, mondja Schaal.

A legnagyobb változások a rövidlátók életében 25 éves kor előtt történnek.

Rövidlátás a rövidlátásban

Ha távolabbra tartjuk az okostelefont de ugyanolyan mértékben használjuknem fogja szükségszerűen megakadályozni a rövidlátás kialakulását, magyarázza Schaal. Ugyanakkor, ha legalább 40 centiméterre van az arcunktól, az már sokat segíthet, könyv rövidlátása hozzá Rosenfield.

  1. A rövidlátó zsiráf és a többiek · Könyv · Moly
  2. Erős rövidlátás esetén az úszkáló homályok mouches volantes kialakulása is gyakoribb.
  3. Gyógyíthatom a rövidlátást 7 évesen
  4. Rövidlátás a rövidlátásban - Egészségtüköst-andrea.hu
  5. Ne hagyd, hogy az okostelefon elvegye a látásodat! | MarketingMorzsák
  6. Miért van egyre több rövidlátó? - Dívány
  7. Könyv: A rövidlátó zsiráf és a többiek
  8. Rövidlátás Könyveket rövidlátásról online

Azt is javasolja, hogy időnként tartsunk szünetet a mobilhasználatban. Ilyenkor pedig segíthet, ha távolra nézünk, ami nyugtatja a szemet, hiszen a szemnek így messzebbre kell fókuszálnia a közeli helyett.

könyv rövidlátása hogy a látás ne romoljon tovább

A páciensek, különösen azok számára, akik időskori szemfenéki meszesedéssel démoni látvány, előnyös, ha nagyobb betűméretet és erősebb kontrasztot tapasztalhatnak olyan eszközökön, mint az iPad vagy egy Kindle, mondja Schaal.

A fiatalabb gyerekek látását pedig meg lehet óvni, ha csak korlátozott mértékben használhatnak okostelefont vagy tabletet, mondják az orvosok.

A rövidlátás testi és lelki okai - dudazenekar. Szegény fejem nem értette, de megvertek, ha lusta voltam.

Ha órákat töltenek játékokkal vagy mással, miközben a képernyőt nézik, az nagy erőfeszítés a szemeik számára egy igen hosszú időtartam során. A múltban könyv rövidlátása gyerekek nagyobb tárgyakra fókuszáltak, amelyeket játékként használhattak, nem pedig az apró részletekre. Ezért ösztönözni kell őket arra, hogy olyan tevékenységekben vegyenek részt, amelyek során közeli és távoli tárgyakra egyaránt fókuszálniuk kell, javasolja Schaal.