Elefántok látványa


szóda a látáshoz

Milyen érzés meghalni? A Primates folyóiratban közzétett eredmények arra utalnak, hogy az elefántok általános érdeklődést mutatnak az elpusztult társaik iránt, még akkor is, ha azok már évekkel korábban kimúltak.

milyen ételek rontják el a látását

A vizsgált állatok ráadásul nem kötődtek szorosan az elhunyt egyedekhez. A teljes tanulmány itt érhető el.

a látás a tudat függvényében

A leggyakoribb viselkedés az elhunyt egyedhez való közeledés, valamint annak a megérintése és vizsgálata — mondta dr. Shifra Goldenberg, a San Diego Állatkert védelmi kutatóintézetének vezető kutatója a NewScientist tudományos portálnak.

Még több cikk

A megfigyelt viselkedés alapjául szolgáló motivációkat nehéz pontosan felismerni, de egyértelműen függött a körülményektől és az egyedektől. A tanulmány során a szakemberek 32 vadon élő elefánt viselkedését figyelték meg és a témával kapcsolatos szakirodalmat is áttekintették. A módszertani források közötti eltérések ellenére néhány tendencia nyilvánvalóvá vált.

állítsa vissza a látást a mínusz 6-nál

Afrikai elefántoknál már többször feljegyezték, hogy saját fajtársaik teteménél izgatottan viselkednek, és még a rég halott elefántok látványa koponyájának és agyarának is nagy, szinte rituális figyelmet szentelnek.

Sok szakértő szerint ezek a jelek arra utalnak, hogy az elefántoknak intenzív elefántok látványa vannak, és felfogják a halál értelmét.

távollátás rövidlátással egyidejűleg