Szemvizsgálat diagnózisok


A látásellenőrzés, látásvizsgálat, szemvizsgálat látszólag szinonimák, amelyekkel mindennap találkozunk, de van néhány fontos különbség, amit Önnek is jó tudnia!

Itt véget is ér a tevékenységünk, a szemvizsgálat diagnózisok pedig képet kap arról, hogy az általa viselt optikai segédeszköz megfelelően korrigálja-e a látását. Felhívjuk a páciens figyelmét a jó látás és a rendszeres látásellenőrzés fontosságára, illetve szükség esetén a látásellenőrzést követően a látásélesség vizsgálat szükségességére.

szemvizsgálat diagnózisok

Ez általában a kórtörténet és a nyers látásélesség felvétele után computeres szemvizsgálattal kezdődik, majd a végleges dioptriás korrekció történik próbakerettel távolra egyszemesen, majd kétszemesen és közelre. A vizsgálat részeként szemizom-egyensúly vizsgálatot is elvégezhetünk, megfelelő felszerelés és szaktudás esetén.

SZEMFENÉK VIZSGÁLAT PUPILLATÁGÍTÁS NÉLKÜL ÜZLETÜNKBEN!

A vizsgálat tartalmáról bővebb információt itt talál. Volek Éva szemész szakorvos Szemvizsgálat esetében sor kerül a szem törőközegeinek és a szemfenéki képnek a vizsgálatára, szemtükör, réslámpa és egyéb kiegészítő szemvizsgálatokra szemnyomás mérés glaucoma szűréscff, látótér, színtévesztés szűrés, szürkehályog szűrés szemvizsgálat diagnózisok. Korábban egyszerű volt az emberek számára az eligazodás, mert elmentek az SZTK-ba, és a szemészeten elvégezték a látásvizsgálatot és a szemvizsgálatot egyaránt.

Ennek további előnye az Ön számára, hogy így szemvizsgálat diagnózisok helyen zajlik az egész folyamat, tehát garanciát kap az üzletben a látásproblémájának a megoldására!

Modern eszközökkel akár mobilisan

Szemészeti jellegű betegség esetén forduljon bizalommal szemész szakorvosunkhoz! Szemvizsgálat diagnózisok már ez a szemészeti szűrővizsgálat elvégezhető egy speciális berendezéssel, a fundus kamerával, amely pupillatágítás nélkül  fényképeket készít a szemfenékről, amelyet aztán egy speciális szoftver segítségével egy áttekintő képpé fűzhető össze, így kényelmesen, akár egy nagyobb monitoron kinagyítva ellenőrizhető és diagnosztizálható a szemorvos által.

A szemfenéki képek kiértékelését Budapesten, a Semmelweis Egyetemen található Semmelweis Reading Centerben a Szemvizsgálat diagnózisok Egyetem magasan képzett, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező szemész szakorvosai végzik. A cukorbetegségben, magas vérnyomásban, macula degenerációban  szenvedőknek óriási jelentőség az a vizsgálati berendezés, hiszen a szemfenék vizsgálat gyorsan, fájdalommentesen, várólista nélkül valósulhat meg.

A szemvizsgálat gyerekkorban is fontos

A funduskamerás vizsgálat lényege, hogy a szembogár tágítása nélkül valósul meg, így elkerülhető a pupilla tágítás kellemetlen folyamata. A kamera egy elsötétített helységben, az emberi szem számára nem látható szemvizsgálat diagnózisok tartományban végzi a vizsgálatot teljesen fájdalommentesen.

szemvizsgálat diagnózisok

Mindez gyorsan, beutaló és több hónapos várólista nélkül valósul meg. A képek digitálisan tárolhatók ennek alapján nyomon követhető az esetleges betegség folyamata, tervezhető például a lézeres kezelés, vagy kisebb mértékű elváltozás esetén a cukorbeteg diétájának szigorítása.

VIZSGÁLATOK

A funduskamerás vizsgálat teljesen érintés- és fájdalommentes. A szem megemelkedett nyomása a szem anyagcsere zavarához vezet, következményként a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. Így a látó receptorok bizonyos ideig "csak" veszítenek az érzékenységükből, majd később elhalnak. A szemnyomás mérése rendkívül fontos a glaukóma zöldhályog  korai diagnózisának felállítására.

Ha a glaukómát nem kezeljük, vakságot okozhat. A idegsejtek károsodásával a látómező bizonyos részein nem látjuk a tárgyakat többé.

Diabétesz szűrés retina fotóval funduskamera segítségével

Ez akár addig fokozódhat, hogy kizárólag a látómező centrális részén látunk, vagy bekövetkezik a teljes vakság. Ha egyszer a romlás kialakult, nem lehet visszafordítani, de a további károsodás megelőzhető.

Mikor milyen vizsgálatra van szükséged?

Az időben felfedezett betegség esetén a szemorvos által előírt szemnyomás csökkentő terápia a látóidegrostok pusztulásának lassulását, vagy megállítását eredményezi.

Az elkészült fényképeket és a szemnyomási eredményeket a Semmelweis Egyetem szemész szakorvosai értékelik szemvizsgálat diagnózisok, és állítanak ki róla írásos diagnózist, és szükség esetén visszarendelik a pácienst további ellenőrzésre. Cégeknek szóló speciális látásvizsgálat ajánlatunkról itt olvashat.

Mit írnak rólunk?

Iratkozzon fel hirlevelünkre Ne maradjon le újdonságainkról és ajánlatainkról. Hozzájárulok, hogy a Style Optika Optomoptik Kft.

Legfrissebb blogbejegyzéseink.

szemvizsgálat diagnózisok