Szemlátás edzés


William Bates kidolgozott számos szemlátás edzés, amelyek a lencsék és a műtétek elkerülésére jók.

hyperopia és életkori táblázat a látás tudatalatti helyreállítása

Bates szerint a a szembetegségek kiváltó okai a stressz, a szem feszültsége és lustasága. Ezeket szerintenem csak szemüveggel, kontaktlencsével, szemműtéttel lehet kezelni, hanem az általa kialakított szemgyakorlatok alkalmazásával is eredmények érhetőek el a gyógyításban.

A myopia megelőzésére és kezelésére használható gyakorlatok közé tartoznak a következők: A leghatékonyabb gyakorlatok a távlátáshoz: Fókuszálás egy távoli tárgyra. Helyezze az ujját cm-re az arctól. Nézd meg a távolságot, majd fókuszálj az ujjra. Olvasás a "sorok között". Vegyünk egy könyvet, olvassunk el néhány szövegrészt, majd fókuszáljunk a vonalak közötti fehér térre.

Bates elmélete azon az elképzelésen alapult, hogy a szemet tartó izmok nem megfelelő működése miatt alakulnak ki a látáshibák. Ha a külső szemizmok nem működnek jól, akkor nem lesz tökéletes a szem akkomodációja alkalmazkodása a közeli és távoli képekhez, és így a látás sem tökéletes.

Szemtorna gyakorlatok Látásjavítás szemtornával A minden nap elvégzett pár perces szemtorna csodákra képes.

Azonban különböző gyakorlatokkal ezek az izmok újra rendesen működtethetővé válnak, nem merevednek meg, és szemlátás edzés az agy és a látóidegek közötti kapcsolat is. Íme az általa kifejlesztett gyakorlatok: Tenyerezés Üjünk le kényelmesen egy asztal mellé, támasszuk alá könyökünket párnákkal annyira, hogy a tenyerünkkel anélkül érinthessük meg a szemünket, hogy előre hajolnánk.

Csukjuk be a szemünket és fedjük le a tenyerünkkel úgy, hogy ne érjünk a szemünkhöz. Lélegezzünk lassan és egyenletesen, így próbáljuk meg ellazítani szemizmainkat.

Szemtorna - Gyakorlatok, amiket bárhol elvégezhet

Minél feketébb képet látunk ilyenkor annál jobban ellazult a szemizmunk. Ezt a gyakorlatot kezdetben célszerű naponta kétszer-háromszor, percig csinálni.

a binokuláris látás fejlesztése saláták a látás javítása érdekében

Lengetés Álljunk fel, fókuszáljunk egy távoli pontra pl. Ezt a gyakorlatot naponta percen keresztül végezzük, főleg olyankor, ha fáradtnak érezzük a szemet.

Tweet Az egészséges életmódot nem lehet elégszer hangsúlyozni. Különösen, ha motivációja is van az embernek — például a jó látás fenntartása!

Ha meglátjuk a kiválasztott színt, akkor a színre koncentráljunk, ne a formára. Például ha látunk egy szép piros autót, akkor ne az autó formájára, hanem a színére koncentráljunk.

látás a mínusz 8-nál a hyperopia egy személynél annak következtében jelentkezik

Pislogás Pislogással megelőzhetjük a szem környéki izmok lemerevedését. Ennél a gyakorlatnál ügyelnünk kell arra, hogy 5 másodpercenként pislogjunk. Akkomodációs gyakorlatok Vegyünk kezünkbe egy tárgyat, kezünket lassan közelítsük az szemlátás edzés, majd teljesen nyújtsuk ki.

  • 6 látásjavító szemtorna gyakorlat – Így végezd a szemész szerint! | Eyes, Clinic
  • Mit jelent csak a látásélesség
  • A szemcseppek rontják a látást

Közben a tárgyra fókuszáljunk. Az ilyen gyakorlattal javíthatunk szemünk alkalmazkodóképességén.