Pilokarpin látás


Képlet: C11H16N2O2, kémiai név: 3S-cisz etil-dihidro-4 - [ 1-metil-1H-imidazolil -metil] -2 3H -furanon hidroklorid vagy nitrát formájában. Farmakológiai hatás: antiglaukoma. Farmakológiai tulajdonságok A pilocarpine stimuláló hatást gyakorol a simaizomok muszkarin receptoraira, beleértve pilokarpin látás hörgőt, az emésztést, a külső szekréciót izzadság, nyál és más mirigyeket és az írisz. A pilokarpin a ciliáris szállás spazmus és a kör alakú miosis izmok összehúzódását okozza.

Orális adagolás után a pilokarpin gyorsan felszívódik, a maximális koncentráció körülbelül 1 óra múlva érhető el.

Gyógyszerkereső

A plazmában és a szinapszisokban a pilokarpin metabolizálja. A felezési idő 0,76 óra és az adaghoz viszonyítva nő.

pilokarpin látás

Főként a vesékből kiválasztva pilokarpin látás vizeletben a pilokarpin metabolitok formájában változatlan marad. A kötőhártya zsákban a pilokarpin szinte pilokarpin látás felszívódik, és nincs általános hatása.

Olyan rendszerek, amelyekben a hatóanyag hosszú ideig felszabadul például egy szemfilmetha könnyed folyadékkal megnedvesítjük, megduzzadnak és maradnak az alacsonyabb kötőhártya-fornixben. A pilokarpin felszabadulása közvetlenül a film kötőhártyával való érintkezése után következik be. Szög-záró glaukóma esetén a pilokarpin a pupillát szűkíti, az irisot az elülső kamra szögéből elmozdítja, és elősegíti a szökőkút és a Schlemm-csatorna megnyitását.

Mivel a segédelemek bórsavat és injekcióhoz való vizet tartalmaznak. Kiadási forma Színtelen, tiszta folyadék. Cseppek 5 vagy 10 ml-es injekciós üvegben. A palack kartondobozba van csomagolva. Farmakológiai hatás Farmakodinamika és farmakokinetika farmakodinámia A pilokarpin az M-kolinomimetikus gyógyszerek farmakológiai csoportjába tartozik.

Nyitott szögű glaukómában szenvedő pilokarpin látás a pilokarpin megnyitja a trabekuláris repedéseket és a Schlemm-csatornákat, és növeli a ciliarizmust. A cselekvés 30—40 perc múlva kezdődik, 1,5—2 óra múlva maximális, 4—8 óráig tart.

Olyan esetekben, ahol a pilokarpin szemfilmek 40 vagy 20 µg-os tartós felszabadulásával rendelkeznek, olyan esetekben kerül sor, amikor a napi adagot nem elegendő az intraokuláris nyomás normalizálására; A filmet naponta alkalommal helyezzük be az alsó szemhéjra szemcsipesszel közvetlenül a film elhelyezése után a szemet még másodpercig kell tartani, hogy a film nedves legyen és puha állapotba kerüljön.

A pilokarpinnal végzett kezelés során rendszeresen ellenőrizni kell az intraokuláris nyomást. A pilokarpin látás beinjekció utáni felszívódás csökkentése érdekében ajánlott 1—2 percre szorítani a nyakcsatornát - az ujjával nyomja meg a szem belső sarkát. Az orvosnak ki kell képeznie a beteget, hogy a gyógyszert hosszan tartó felszabadítással használja fel, látás mínusz 0 3 figyelmeztesse pilokarpin látás tartós tolerancia kialakulását a hosszan tartó használatukkal.

Óvatosan a pilocarpine-t olyan emberekben használják, akik járműveket és más pilokarpin látás veszélyes tevékenységeket végeznek, amelyek egyértelmű látást, nagy reakciósebességet és fokozott figyelmet igényelnek.

Pilokarpin (Pilocarpine)

Ellenjavallatok Túlérzékenység, iridociklitisz, iritis, olyan körülmények, amelyekben a tanuló szűkületét nem ajánljuk például a szemészeti műveletek után, kivéve azokat az eseteket, pilokarpin látás a tanulót közvetlenül a műtét után kell szűkíteni, hogy a szinkénia ne pilokarpin látás ki ; magas reteszelés, a retina leválásának kockázata, a retina leválás a történelemben.

Korlátozások a. T Használat terhesség és szoptatás alatt A pilokarpin alkalmazása a terhesség alatt lehetséges, ha az anya kezelésének várható hatásai magasabbak, mint a magzat esetleges kockázata nincsenek jól kontrollált és megfelelő vizsgálatok a pilocarpine alkalmazásának biztonságosságáról terhes nőknél. Amikor a pilokarpinnal történő kezelés a szoptatás leállításához szükséges.

A pilokarpin mellékhatásai Fejfájás pilokarpin látás vagy időbeli területekenrövidlátás, pilokarpin látás, elhelyezési görcsök, homályos látás, homályos látás, szakadás, felületes keratitis, rhinorrhea, hosszan tartó használat - szemhéj érintő dermatitis, follikuláris kötőhártya-gyulladás.

A pilokarpin kölcsönhatása más anyagokkal A pilokarpin hatásai megszűnnek gyengülnek az atropin csoport gyógyszereivel. A fenilphrin és a timolol-maleát fokozza az intraokuláris nyomás csökkenését az intraokuláris folyadék képződésének csökkentésével. A pilokarpin növeli a béta-blokkolók mellékhatásait intracardiacus vezetési rendellenességek, súlyos bradikardia.

A pilokarpin látás és az adrenerg utánzó kombinációja a pupilla méretére mutat, kölcsönös antagonizmus jelenik meg. A pilokarpin M-kolinomimetikus aktivitását fokozza a kolinészteráz elleni szerek, a fenotiazinszármazékok, a triciklusos antidepresszánsok, a klozapin, klórprotixén csökkenése. Hipotenzió és bradycardia előfordulhat a fluorotán érzéstelenítés során olyan betegeknél, akik pilocarpine hidrokloridot használnak a szemcseppekben.

Szükséges: légzésfunkció, vérnyomás, pulzusszám, epinefrin beadása 0,3—1,0 intramuszkulárisan vagy szubkutánatropin 0,5—1,0 mg intravénásan vagy szubkutánelegendő mennyiségű folyadék. Pilokarpin Pilocarpine - használati utasítás, leírás, farmakológiai hatás, használati utasítás, adagolás és beadási út, ellenjavallatok, mellékhatások.

Tartalomjegyzék használati utasítás.

Kizárólagorvosi rendelvényre, az orvos által meghatározott módon és ideig alkalmazható,állandó orvosi ellenőrzés mellett.

Színtelen kristályok vagy fehér kristályos por, szagtalan, keserű ízű; higroszkópos, nagyon könnyen oldódik vízben, könnyen alkoholban, oldhatatlan a legtöbb nem poláros oldószerben; a vizes oldatok pH-ja ,5. Farmakológiai hatás Farmakológia: farmakológiai hatás - antiglaukoma.

Serkenti a simaizom muszkarinreceptorokat, pl.

  • Zöld hályog – Wikipédia
  • Posztoperatív időszak a látás helyreállítása után
  • Axiális rövidlátás mi ez
  • FOTIL 5 mg/ml + 20 mg/ml oldatos szemcsepp - Gyógyszerkereső - Hást-andrea.hu
  • HUMACARPIN 10 mg/ml oldatos szemcsepp

Ez a körkörös miosis és a ciliáris izmos görcsök izmok összehúzódását okozza. Metabolizálódik szinapszisokban és plazmában. Elsősorban a vesén keresztül ürül a vizeletben változatlan és metabolit formájában. A kötőhártya zsírja gyakorlatilag nem felszívódik, és nincs általános hatása.

Az aktív komponens szemfilmek tartós felszabadulásával, a könnycseppel megnedvesített rendszerekkel, amelyek az alsó kötőhüvelyes boltozatban megduzzadnak és megmaradnak. A pilokarpin felszabadulása közvetlenül a film kötőhártyával való érintkezése után kezdődik. Szög-záró glaukóma esetén a tanuló szűkül, az elülső pilokarpin látás szögéből az pilokarpin látás elmozdulását okozza, és hozzájárul a csatorna és a szökőkút megnyitásához. Nyitott szögű glaukómában szenvedő betegeknél a Schlemm-csatorna és a trabekuláris repedések is megnyílnak és növelik a ciliáris izom tónusát.

pilokarpin látás

A hatás perc alatt kezdődik, maximum 1, óra múlva eléri a órát, és a pilokarpin tartós felszabadulását biztosító rendszerek 1 napig az intraokuláris nyomást szabályozzák, míg az első órákban kialakult rövidlátás rövid idő alatt csökken és általában nem haladja meg a 0,5 dioptriát. Használati jelzések Alkalmazás: glaukóma, pl.

WEBSITE: A szem helyreállítása egyszerű tornával - Szemtorna gyakorlatai

Tabletták: a szájnyálkahártya szárazsága xerostomia. Ellenjavallatok Ellenjavallatok: Túlérzékenység, az asztma súlyosbodása, iritis, az iridociklitisz, a szemészeti műtét utáni állapot, a retina leválasztásának anamnózisai, a magas reteszelés, a retina leválásának kockázata, szögzáró glaukóma, terhesség, gyermekek, serdülőkorban és serdülőkorban legfeljebb 18 év.

Mellékhatások Mellékhatások: Fejfájás az időbeli vagy a periorbitális területeken, szemfájdalom, myopia, elhelyezési görcsök, homályos látás, homályos látás, szakadás, orrnyálkahártya, follikuláris kötőhártya-gyulladás, pilokarpin látás keratitis, a szemhéjak érintkezési dermatitise ritkán.

Lenyelés esetén izzadás, hidegrázás, hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, dysphagia, hangváltozás, légzési nehézség, szédülés, agyvérzés, az arcra rohanás, bradycardia, tachycardia, csökkent AV-vezetés, magas vérnyomás vagy hipotenzió vizelés, megnövekedett vérnyomás. Interakció: A hatást az atropincsoport kolinomimetikumai gyengítik megszüntetik. A timolol-maleát és a fenilefrin csökkenti az intraokuláris folyadék a látás messze van fokozza az intraokuláris nyomás csökkenését.

Farmakoloji, Pilokarpin ve glokom (Szeptember 2020).

A béta-blokkolók esetleges megnövekedett mellékhatásai jelzett bradycardia, intracardiacis vezetés megsértése. Az adrenomimetikumokkal kombinálva kölcsönös antagonizmus jelenik meg a tanuló mérete szerint. Az m-kolinomimetikus aktivitást triciklikus antidepresszánsok, fenotiazinszármazékok, klórprotoxén, klozapin csökkenti az antikolinészteráz szerek. Talán a bradycardia és a hipotenzió kialakulása a fluorotan érzéstelenítés során a pilocarpine hidrokloridot használó pilokarpin látás a szemcseppekben.

Fenti felsorolásban a készítményeket hatóanyagtartalmuk, hatásmechanizmusuk alapján csoportosítva említjük, és nem a gyógyszer védjegyezett pilokarpin látás nevén. Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy az Ön által szedett többi gyógyszerrel együtt alkalmazhatja-e a Humacarpin oldatos szemcseppet, feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát. Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Terhesség főként az első harmadában és szoptatás ideje alatt a terápiás eredmény és a várható kockázat gondos mérlegelése szükséges.

Túladagolás: Az m-kolinomimetikus hatások jelentős növekedésével, pl. A 20 µg vagy 40 µg-os pilokarpin szemfilmek hosszan tartó felszabadulásával rendelkező rendszereket olyan esetekben írják elő, amikor naponta egyszeri adagolás nem elegendő az intraokuláris nyomás normalizálásához; a filmet a szemhéjcsipesz segítségével naponta alkalommal helyezzük el azután pilokarpin látás, másodpercig tartsuk a szemet álló állapotban, amíg a film nedvesedik és puha állapotba lépnek.

Tabletták: étkezés közben, étkezés pilokarpin látás vagy után, egy pohár vízzel, 5 mg naponta háromszor az utolsó adag az esti étkezéssel együtt ; tanfolyam - hét. A maximális napi adag 30 mg. Óvintézkedések: Szükséges az intraokuláris nyomás rendszeres ellenőrzése.

Az adagolás után a szíváscsökkentés érdekében ajánlatos percig préselni a nyakcsatornát, ha a szem belső sarkában lévő ujját megnyomja. Szükséges a betegnek a gyógyszer hosszú távú felszabadulását biztosító rendszerek használata, és annak figyelmeztetése, hogy hosszan tartó használat esetén a tolerancia kialakulása lehetséges. A kezelés ideje alatt kívánatos a szoptatás megtagadása.

Wary nevezzen ki személyeket, akik járművekkel és más potenciálisan veszélyes tevékenységekkel foglalkoznak, amelyek világos képet, fokozott figyelmet és nagy sebességet igényelnek. H34 Retina-edények elzáródása.

pilokarpin látás

A Pilocarpin szemcseppek használatára vonatkozó utasítások A pilokarpin az imidazol-származékok csoportjába tartozó gyógyszer. A szerszám közvetlen M-kolinomimetikus hatású.

A hatóanyag Pilocarpine / Permetrin leírása.

A szemészeti gyakorlatban széles körben alkalmazzák a szemcseppeket. A szemcseppek fő célja a Pilocarpine a glaukóma kezelése. Szisztémás alkalmazás esetén a gyógyszer stimulálja a szervezet legtöbb mirigysejtjének szekréciós aktivitását.

Művelet és tulajdonságok A pilokarpin-hidroklorid az M-kolinomimetikus szerek csoportjába tartozik. A szemcseppek hatásmechanizmusa a perifériás M-kolinomimetikus receptorok gerjesztése. Izgalom az alábbi hatásokat okoz: A pilokarpin látás ciliáris izomának összehúzódása.

Navigációs menü

Az írisz radiális izomának csökkentése. A tanuló méretének csökkentése. A szem elülső kamrájának felszabadítása. Az intraokuláris nyomás csökkentése.

Kiadási forma

A szemgolyó belsejében lévő trófiai és metabolikus folyamatok javítása. A szem kötőhártyájára való bejutáskor a gyógyszer nagyon gyorsan felszívódik és bejut a vizes humorba, felhalmozódik benne. A maximális koncentráció fél óra múlva érhető el. A gyógyszer felezési ideje a szervezetből 1, óra. A pilokarpin farmakológiai hatása azonban 4—8 óráig tart.

pilokarpin látás

A gyógyszer nem metabolizálódik a szemgolyó szövetében, és kiválasztódik a vérbe. A májban, változatlan állapotban, hidrolízis reakcióval elpusztul. Forma és összetétele A helyi alkalmazásra szánt pilokarpin szemcseppek formájában jön létre. Egy cső térfogata ml lehet.

KÖVESS MINKET

A csöveket kartondobozba csomagoljuk, minden csomag csövet tartalmazhat. Mindegyik csomag használati utasítást tartalmaz. Szintén ugyanolyan nevű szemgélt is előállított. A hatóanyag hatóanyaga a pilokarpin-hidroklorid. További összetevőként a cseppek bórsavat és injekcióhoz való vizet tartalmaznak.

Jelzések és ellenjavallatok A szemcseppeket a következő betegségek és állapotok esetén ajánljuk: Akut glaukóma támadás. Másodlagos glaukóma, mely a keringési zavarokhoz kapcsolódik a retina-edényekben és a látóideg atrófiájában.