Örökletes látásromlás. Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum


A évesek több mint fele napi 9!

  • Rövidlátás – Wikipédia
  • A látásromlásról - Korral jár?
  • Ellenőrizze a lány látását
  • Ha a két tengely merőleges egymásra, akkor az astigmia "szabályos".
  • Leber-féle öröklődő optikus neuropátia genetikai vizsgálata
  • Károsodott bifokális látás

Az eszközök használata digitális szemfáradtságot és látásromlást is okozhat. A kutatásokból az is kiderül, az okostelefonok használata óta nőtt a rövidlátás gyakorisága.

örökletes látásromlás

Közeli munka a szemnek A MarketWatch. Kutatásában rámutatott, hogy mióta ben piacra kerültek az okostelefonok, 35 százalékkal növekedett azok száma, örökletes látásromlás előrehaladott rövidlátása van. A rövidlátást örökletes tényezők, valamint a környezet kombinációja okozza, olvasható a tanulmányban.

Hogyan hat az okostelefon használata? Az okostelefon használata nagyjából ugyanúgy hat a szemekre, mint egy könyv olvasása vagy a képernyő nézése, egy kivétellel — más a távolság látásélesség 10 szem és a tárgy között.

Milyen tünetekkel jár a Leber-féle öröklődő optikus neuropátia?

Amikor a telefont vagy más eszközt közel tartja valaki az arcához, az erőteljesebben kényszeríti a szemet arra, hogy a szövegre fókuszáljon, mondja Mark Rosenfield optometrista, aki már ben publikált a örökletes látásromlás a The Journal of the American Academy of Optometry nevű folyóiratban. Ez a kényelmetlenség végül fáradtságot okozhat. Az optometrista hangsúlyozta: Az emberek hajlamosak közelebb tartani az okostelefont az arcukhoz, mint amilyen közel egy könyvet vagy egy újságot tartanának, akár centiméternyire is.

örökletes látásromlás

A kicsi képernyő miatt is gyakrabban történik meg, hogy közelebbről nézzük a felületet, mint más eszközöknél. Mi lehet a megoldás? Mivel a rövidlátás örökletes, egyelőre nincs ismert mód a megelőzésre vagy a lelassítására.

Kategóriák

A rövidlátók szemén már 25 éves koruk előtt megtörténnek a változások. Segíthet, ha legalább 40 cm távolságra tartjuk a szemünktől, arcunktól a digitális eszközöket, így az okostelefont is, azonban ez nem fogja szükségszerűen megakadályozni a rövidlátás kialakulását.

örökletes látásromlás

Emellett hasznos lehet, ha szünetet tartunk az eszközök használatában és a távolra nézünk, ami nyugtatja a szemet. A nagyobb betűméret, erősebb kontraszt szintén jó megoldás lehet.

örökletes látásromlás

A fiatalabb gyerekek örökletes látásromlás pedig meg lehet óvni, ha csak korlátozott mértékben használhatnak okostelefont vagy tabletet és ösztönözzük őket arra, hogy olyan tevékenységekben vegyenek részt, amelyek során közeli és távoli tárgyakra egyaránt fókuszálniuk kell.