Látásteszt online


  • Okt látásteszt Okt látásteszt A szemünk csukva van, a szemgolyót nem érintjük.
  • A Nagy Látásteszt.
  • Látás mínusz 3 5 visszaállítható
  • Látás rövidlátás gyakorlása

Bíró Zsolt PTE : a szürkehályog ma már gyorsan gyógyítható Egy éve indult útnak a látásteszt szűrőbusza, amelyen szakértő látszerészek ingyenesen tesztelték Magyarország lakosságának látását. Eddig 42 település látásteszt online helyszínén végeztek vizsgálatokat, amelyek keretében 5. A vizsgálatokon 58 százalékos arányban vettek részt nők és 42 százalékban férfiak. A legfiatalabb résztvevő öt éves volt, a legidősebb Az átlagéletkor 48,8 év, ami várható volt, hiszen 40 éves kor felett az élettani változások miatt a látásélesség romlik.

A vizsgálatok során többek között megállapították, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak 51,9 százaléka nem lát jól, vagyis a volán mögött ülő férfiak többsége látásvizsgálatra szorulna.

látásteszt online

A szakemberek véleménye szerint ez azért különösen riasztó, mert a gyenge, rosszul látásteszt online látás hatással van a reakcióidőre, a látásteszt online felmérésére és a térérzékelésre is, így a nem megfelelő látásélesség közúti baleseteket okozhat. Kiderült, hogy a férfiak gyakran hiúságból nem hordanak szemüveget - szemben a nőkkel, akik viszont bátrabban felvállalják, ha látáskorrekcióra van szükségük.

Az eredmények alapján az is kiderült, hogy a számítógépes munkát végzők jobban odafigyelnek szemük épségére. A szűrőbuszon megfordulók 24,5 százaléka dolgozik vagy tölt el legkevesebb 4 órát monitor előtt, de csak 15,4 százaléknál volt szükség további vizsgálatok elvégzésére.

látásteszt online

A Nagy Látásteszt augusztusban folytatódik, és a tervek szerint még hosszú hónapokig járja látásteszt online országot. Céljuk, hogy felhívják a lakosság figyelmét a rendszeres látásellenőrzés szükségességére és annak megelőző hatására.

látásteszt online