Látásstabilizáló műtét


Hassan Ziad vagyok.

Színes vakság Mi a teendő, ha a látás csökken? Az objektumok homályosak, a feliratok nem olvashatók, nagy kényelmetlenséget okoz. Annak érdekében, hogy egyáltalán ne veszítsünk szem elől, és helyreállítsuk az elveszetteket, először is meg kell határozni, hogy miért szenved a látás.

Ezzel az ismertetővel szeretném megkönynyíteni az információ szerzését, vagy döntését a lézeres látásjavító kezeléseket illetően. Fontos tudnia, hogy minden látásjavító kezelést szakértő orvosként én végzek, az alkalmassági vizsgálattól a műtéten át az utókezelésekig. Ezáltal egy kézben összpontosul az összes műtéthez és kezeléshez szükséges fontos információ. Így Ön mindig egy orvossal találkozik még a műtét utáni kontroll vizsgálatokon is.

Ez hatékony és emellett megnyugtató érzés. Lézeres látásjavítással Magyarországon a legelső orvosokkal együtt kezdtem foglalkozni, több mint 15 éve.

Látás video-műtét

Ez idő alatt több ezer sikeres műtét olyan gyakorlati, speciális tudásra tettem szert, amit gyakran osztok meg hazai, vagy éppen nemzetközi előadásokon, publikációkban.

Ez az Ön számára is megnyugtató lehet, hiszen biztos lehet abban, hogy a műtét során a legjobb kezekben van. Amennyiben internetes oldalakon is látásstabilizáló műtét a lézeres szemműtétekkel kapcsolatban, vegye figyelembe a sokszor szakértelmet nélkülöző szubjektív véleményformálások káros hatását, illetve néhány ajánlat nem mindig etikus haszonelvűségét.

Most kérem olvassa el figyelmesen a tájékoztatót, ahol minden alapkérdésre igyekszem választ adni. Ugyanakkor ez az ismertető nem ad látásstabilizáló műtét, minden részletre kitérő információt.

Bármilyen idevonatkozó kérdése van küldjön -t, vagy kérjen időpontot és keressen fel a rendelőmben. A látás és megértés öröme a természet legnagyszerűbb látásstabilizáló műtét. Einstein 3 A lézeres látásjavítás viszonylag fiatal szakterület, ám az elmúlt évben rengeteg tudás, tapasztalat halmozódott fel.

Az első lézeres látásjavító szemműtétek óta több mint sikeres műtétet végeztek el a világon. Milyen előnyökkel jár a lézeres látásjavítás?

Hogyan lehet megállítani a látás esését

A legfontosabb talán a látásszabadság új élménye, ahogy magasabb komfort szinten éli majd meg a műtét utáni mindennapokat A lézeres látásjavítás tiszta, természetes látást eredményez szemüveg vagy kontaktlencse nélkül, illetve, megszabadulhat a kényelmetlen, nem esztétikus korrekciós lencséktől Szélesebb munkavállalási lehetőségek adódnak Ön előtt: pl. Megváltozott látásának köszönhetően a magánéletében és a munkájában is érzi majd ennek pozitív hatásait.

Lézeres látásjavító szemműtét elérhető áron! Kontaktlencse mentes életről álmodozik?

Rövidlátás myopia Rövidlátás esetén a szem optikai tengelye hosszabb, vagy a szaruhártya az átlagosnál domborúbb, ezért a fénysugarak az ideghártya előtt fókuszálódnak és a közeli tárgyak elmosódottan látszanak. Távollátás hypermetropia Távollátás esetén a szem optikai tengelye rövidebb, vagy a szaruhártya laposabb, ezért a fénysugarak az ideghártya mögött egyesülnek és mind a közeli, mind a távoli tárgyak elmosódottan látszanak.

Szaruhártya domborulati hiba asztigmia Ez olyan fénytörési hiba, amelyet általában a szaruhártya görbületének szabálytalansága, illetve az ebből fakadó látásstabilizáló műtét egyenetlenség okoz.

jobb látás

A fénysugarak a retinán nem pontban, hanem egy elmosódott vonalban találkoznak. A hiba korrigálására a cilinderes látásstabilizáló műtét az alkalmasak. Öregszeműség presbiopia Idősebb korban csökken a lencse rugalmassága, ezért a közeli tárgyakat egyre homályosabban kezdjük látni, emiatt 40 év felett szükségessé válik az olvasószemüveg. Kinek ajánlott? Általánosságban véve azoknak akik a fenti fénytörési hibákkal élnek együtt, illetve szemüveget, vagy kontaktlencsét viselnek.

Nagy dioptriák esetén a tökéletes szemüveg, vagy kontaktlencse nélküli látás ezzel a módszerrel sem valósítható meg, tehát a kezelés után is szükség lesz szemüvegre, csak kisebb dioptriára -ám ez is nagyságrendi komfort érzet javulást jelent.

Progresszív myopia (myopia) gyermekekben és felnőttekben

Ezt természetesen minden esetben megbeszélem a páciensemmel és tájékoztatom a várható visszamaradó dioptria nagyságáról. Kinek lehetséges és kinek nem? Látásstabilizáló műtét kezelés látásstabilizáló műtét kritériumai PRK, LASIK esetén : Minimum 18 éves életkor Az elmúlt egy évben nem történt látásromlás Látásstabilizáló műtét szemprobléma Nincs olyan szem- illetve szemfenéki elváltozás, melyek miatt nem remélhető látásjavulás, illetve nincs olyan általános betegsége, mely hátráltathatja a gyógyulást Kinek nem ajánlott a kezelés?

PRK, LASIK esetén kizáró tényezők : Külső szemgyulladások, rossz sebgyógyulási hajlam, terhesség, szoptatás esetén, vagy bizonyos autoimmun betegségek, vékony szaruhártya.

Mi esik a látásjavítás után

Látásstabilizáló műtét kell vennie egy alkalmassági vizsgálaton, ahol Önt részletesen megvizsgálom a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel látásélesség, computeres vizsgálat, szemnyomás mérés, szemfenék vizsgálat, szaruhártya vastagság mérése, cornea topográf és különböző műszeres vizsgálatok. Az itt kapott eredményeket értékelem és tájékoztatom erről, emellett javaslatot teszek látásproblémájának megoldási lehetőségeiről.

Minden szemkorrekcióra egyedi műtéti terv készül.

A higiénia nem teljesítése.

Ez alapján előre megbeszéljük, hogy a későbbiekben szükség lesz-e egy újabb kezelésre illetve szemüvegre. Elsősorban azok az esetek tartoznak ide, amikor magas dioptriaszámot kell korrigálni, vagy ha nem tökéletes a látása.

Természetesen ilyenkor is jelentős javulás érhető el, az addig dioptriás szemüveg viselése helyett lényegesen kisebb, 1 3 dioptriás korrekcióra lesz szükség a műtétet követően. Az alkalmassági vizsgálatra hozza magával minden korábbi szemészeti leletét. Amennyiben a szemműtét lehetséges, úgy a műtét napján a sminkeléstől, látásstabilizáló műtét erős illatú kozmetikumoktól tekintsen el, ha kontaktlencsét visel, akkor látásstabilizáló műtét a keménységüktől függően héttel a műtét előtt már ne hordja.

A látásjavító kezelés napján újra látásstabilizáló műtét a műtéti tervet, amit csak akkor kezdünk el, ha Ön megértette és elfogadta azt. Ezután még egy ellenőrző alkalmassági vizsgálat és egy rövid adminisztrációs egyeztetés következik.

rövidlátás idővel

A műtéti beleegyező nyilatkozat aláírása után érzéstelenítő szemcsepp adásával megkezdjük a műtéti előkészítést. Amennyiben szükségesnek érzi, nyugtató tablettát adunk a kezelés előtt fél órával. Betegség, illetve szemgyulladás esetén a műtétet el kell halasztani.

Műtét után látásjavításra

Javaslom, hogy a látásjavító kezelésre kísérővel jöjjön. A műtéti beavatkozással nem minden páciens szabadul meg a szemüvegétől, bizonyos eseteknél csak csökken a dioptria és javul a látás szabad szemmel.

Visszatér a látvány Carloshoz

A beavatkozás mindössze néhány percig tart. Végezetül a lebenyt visszahajtjuk eredeti helyére és a szemet áttetsző fedőkötéssel látjuk el. A LASIK kezelés előnye, hogy a műtét utáni időszak fájdalom mentes, mivel nem végzünk hámeltávolítást, így a szaruhártya felületi rétegei épek maradnak és nincs zavaró hegesedés.

A látásjavulás a beavatkozás után azonnal észlelhető. Magyarországon ezt a kezelést elsőként végeztem el.

látás mínusz 7 olyan

PRK kezelés Az látásstabilizáló műtét szemcsepp és a szemterpesztő felhelyezése után a szaruhártya védőhám rétegét eltávolítjuk a kezelendő felületről, miközben a páciensnek egy célzó fényre kell néznie, majd ezután végezzük a lézeres kezelést a kívánt dioptria eléréséig. A kezelés végeztével a műtött szemet látásstabilizáló műtét látjuk el, illetve a látásstabilizáló műtét kérésére terápiás kontaktlencsét helyezünk fel.

Lézeres látásjavító szemműtét elérhető áron!

A gyógyulási időtartam szemenként és egyénenként is eltérő. A kezelés után 1 2 órával később kellemetlen szúró, könnyező, idegentest érzet jelentkezik a hám hiánya látásstabilizáló műtét. A tünetek a második, harmadik napra csökkennek, illetve megszűnnek. PTK kezelés terápiás lézeres kezelés A fototerápiás keratectomia PTK során a szaruhártya felszínes elváltozásait, rendellenességeit kezeljük. Az hyperopia edzés lézer látásstabilizáló műtét alkalmas a felszíni hegesedések, egyenetlenségek, hámrendellenességek kezelésére, így jobb lesz a látás és a fenti panaszokkal járó kellemetlenségek megszűnnek.

Alkalmazásával a szaruhártya-átültetés kiváltható. A keratoconus korai tünetei a homályos és torz látás. Kezdetben a látáskorrekcióhoz megfelel a szemüveg, később viszont a nagy asztigmia miatt csak kontaktlencsével lehet korrigálni. Ha az állapot tovább romlik, akkor a szaruhártya átültetés javasolt. A keratoconus terápiájában legújabb kezelési lehetőség a látásstabilizáló műtét cross-linking CCLmelynek során sebészi beavatkozás nélkül próbáljuk a cornea elvékonyodásához és látásstabilizáló műtét vezető folyamatot befolyásolni, a cornea állományát megerősíteni, javítani a látást szemüveggel, meghosszabbítani a kontaktlencse hordási idejét, illetve elkerülni vagy késleltetni a szaruhártya átültetést.

Láss jól: Kancsalsági műtét sikeressége

A kezelés menete Helyi szemcseppes érzéstelenítés után, CCL kezelés előtt, a cornea 7 8 mm-es centrális zóna hámját eltávolítjuk de vannak esetek, amikor erre nincs szükség -ez az alkalmassági vizsgálaton kiderül.