Látássérült funkció


Facebook Beszélő mobiltelefonok A látássérült emberek számára sok nehézséggel jár a mobiltelefon használata.

látássérült funkció Bates a látás javításáról

Az alábbiakban rövid áttekintést adunk azokról a beszélő alkalmazásokról, melyek a látássérültek mobilhasználatának könnyítését célozzák. Egyesületünk egyéni oktatás keretében segítséget nyújt a beszélő telefonok használatának elsajátításához. Ezt bekapcsolva az iPhone kezelése eltér az addig megszokottól.

  • A látássérült gyermekek csoportjai A látás fokát és élességét szakorvos állapítja meg.
  • Mit jelent a látásélesség 01
  • Üzenetkezelő rendszer vak és látássérült felhasználók részére mobil eszközökön Napjainkban nagymértékben elterjedtek a telefonok piacán az ún.
  • Rövidlátás következményei
  • Tud/Tech: Okostelefonok látássérülteknek - st-andrea.hu

Azaz ha az ujjunkat húzzuk a felületen mindig felolvassa az éppen alatta lévő ikon nevét és a képernyőre történő két koppintással tudjuk azt aktiválni. A főképernyő oldalai között többujjas paranccsal lehet lapozni, erről is hangüzenet tájékoztat.

A Voice Over használatával teljes körűen kihasználható a telefon tudása látássérültek számára is.

  • Az internet használatát rendkívül megnehezíti, ha valaki nem vagy csak nagyon gyengén lát.
  • Milyen módszerrel javíthatja látását
  • Az is különösen fontos, hogy bármilyen helyzetben segítséget tudjanak kérni.
  • Testmozgás emberekkel myopia myopia
  • Látássérült mindennapok

Azon kívül, hogy a névjegyzéket, az SMS-t, az e-maileket felolvastathatjuk, segítségével az Internetet is tudjuk használni, továbbá — kevés kivétellel — minden feltelepített alkalmazást fel tudunk olvastatni. Illetve sok olyan alkalmazást tölthetünk le, amely segíti a látássérülteket pl. Az iPhone beszélő alkalmazása használatának elsajátításában segítséget látássérült funkció az Egyesület.

Android rendszerű okostelefonok Az Android operációsrendszerrel kapható telefonokból nagyon széles a választék, az olcsótól a méregdrágáig minden megtalálható. Ezek közül azok, amelyek már legalább Android 4.

A látássérülés hatása a gyermek fejlődésére

Látássérült funkció neve TalkBack és a Play Áruházból le lehet tölteni hozzá a magyar Google szövegfelolvasót, vagyis látásélesség vitaminok magyar hangot.

A TalkBack bekapcsolása után a készülék használata megváltozik.

látássérült funkció látás a szem gyulladása után

Hasonlóan az iPhone-hoz a főképernyőn ha húzzuk az ujjunkat felolvassa az alatta lévő ikon nevét és a képernyőre történő két koppintással aktiváljuk azt. Itt is különböző kézmozdulatokkal tudunk navigálni a telefonon.

Fel tudjuk olvastatni a névjegyzéket, az SMS-eket, az e-mailjeinket. Még a weboldalak felolvastatása is megoldható, megfelelő gyakorlattal.

Itt is látássérült funkció le olyan alkalmazásokat, amelyek segítik a látássérülteket pl.

Látássérült mindennapok

Külön kiemelendő az LG Winesmart telefont, amely Android 5. Az Android operációs rendszerű mobiltelefonok beszélő alkalmazása használatának látássérült funkció segítséget nyújt az Egyesület.

látássérült funkció látás betűmérete

A segítségével használható a készüléken a hívásnapló, a telefonkönyv, az SMS, az ébresztőóra, a számológép, a rádió, az internet — a segítségével a modern telefonok nyújtotta összes lehetőség kihasználható a látássérült emberek számára is.