Látási tesztlap


Méltán nevezik a Zeiss szemüveg lencséket is minőséginek.

látási tesztlap nézze meg a naplementét

Most a gyártó egy ingyenesen elérhető online szemvizsgálattal kedveskedik. Persze azonnal hozzá kell tenni, hogy ez nem helyettesíti a valódi szemvizsgálatot, hiszen eleve különbözik a monitor háttérvilágításával történő olvasás a nyomtatott anyagok olvasásától.

látási tesztlap hyperopia 13 évesen

Ráadásul a teszthez minimum látási tesztlap színhelyesre kalibrált monitor szükséges például a kontraszt látás tesztnél sok olcsó monitor hamarabb elbukik, mint a szemünk.

De miből is áll a teszt?

látási tesztlap látásvesztés agyi műtét után

Élesség teszt egyre kisebb és kisebb "E" betűt látunk és meg kell adnunk a nyilak segítségével, hogy melyik a "nyitott" oldaluk. Kontraszt teszt egyre halványabb "C" betűket látunk és meg kell adnunk a nyilak segítségével, hogy melyik a "nyitott" oldaluk. Színlátás teszt hagyományos színpöttyös teszt ahol "C" betűket látunk és a nyilak segítségével meg kell adnunk, hogy melyik a "nyitott" oldaluk.

látási tesztlap látássérülést kap

Mielőtt elindul a teszt meg kell adnunk a monitorunk fizikai paramétereit, így például egy skálán beállítani, hogy a látási tesztlap képernyőnkön mekkora 2. Igaz már leírtuk, de hangsúlyozzuk, hogy ez nem helyettesítheti a valódi látás vizsgálatot, aki nem biztos az eredményben az inkább keressen fel szakembert!

látási tesztlap rövidlátás akár 5 dioptriáig mi