Látás űrhajósok


DREADNOUGHT - A nagy űrhajók vajon mit kompenzálnak? (Első látásra)

Biztonságos, fájdalommentes, és akár már másnap munkába állhat. A kétlézeres eljárás biztonságát mutatja, hogy a kezelés során képzett lebeny ellenáll az extrém körülményeknek is, például látás űrhajósok méter magasban a szervezetet és szemgolyót terhelő légnyomásnak. Miért csak ez az látás űrhajósok alkalmas a vadászpilóták és űrhajósok számára? Az engedélyeztetést megelőző 50 évben az asztronautáknak semmilyen lehetőségük nem volt arra, hogy technikai segédeszközökkel javítsák a látásukat.

mi a dinamikus látásélesség

A jelölteknél kritérium a tökéletes látás, s esetleges látásproblémájukat sem szemüveggel, sem kontaktlencsével nem korrigálhatják.

Próbáljon csak meg valaki kontaktlencsében a világűrbe utazni, vagy szemcseppet csöpögtetni a szemébe — a súlytalanság állapotában ez értelmetlen küzdelem lenne. Az asztronauták számára csak a tökéletes lehet elég jó, így a FEMTO kétlézeres eljárást hosszú ideig tesztelték.

Mennyire kell félnünk az UV-sugaraktól? Mennyit ér ellenük a napszemüveg és a sima ablaküveg? Tények és tévhitek az ultraibolya fényről. Az MTI azt írja, hogy egy amerikai orvoscsoport magyarázatot talált rá, mitől romlik az űrhajósok többségének a látása hosszú űrutazások alatt. A VIIP-nek Visual Impairment Intracranial Pressureazaz koponyaűri nyomás látás űrhajósok látásromlásnak nevezett betegség az agyban és a gerincvelőben található tiszta folyadék tömegének változásaival függhet össze.

A teszteket olyan fizikai terhelések mellett folytatták, amik a hétköznapok során sosem lépnének fel. Szimulálták például azt, milyen környezeti hatások érik a szemet akkor, amikor valaki katapultál.

12. látomás lehet

A testnek ilyenkor szembe kell néznie a nagyon erős légellenállással, a nagy hőmérséklet-különbségekkel, s ezekhez társul még a gyorsulási erő is. Vizsgálni kellett ezek hatását a már kezelt szaruhártyára is. Hogyan is működik pontosan?

a kockázati tényezők hatása a látásra

A kétlézeres  Sasszem FEMTO kezelés  során először a FEMTO-lézer egy védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, majd az látás űrhajósok lézer a lebeny alatt kezeli a szaruhártyát egy olyan rétegen, ahol már nincsenek idegvégződések.

Így a kezelés után semmilyen fájdalom nincs, akár másnap lehet dolgozni. Az eljárás során nem mechanikus eszköz, hanem a számítógép által vezérelt femtoszekundumos másodperc gyorsaságú lézer végzi a kezelés első lépését, ami szer pontosabb, mint az ember.

Van egy mínuszom, visszaállíthatja a látást

A lebeny alakja így egyenletesebb lesz, és a gyógyulási idő is felgyorsul. A kezelés után akár már másnap munkába állhat, aki úgy dönt, hogy végleg búcsút mond szemüvegének. A fitneszlegenda mellett számos közéleti személyiség gondolta úgy, hogy egy olyan kezelés mellett dönt, amely a lehető legnagyobb biztonsággal segíti abban, hogy visszanyerje éles látását.

látás űrhajósok

Bővebben: Gemini—8 A Gemini—program második fázisának tekinthető 5 repülés lényegében azoknak a teljes újdonságot jelentő mérföldköveknek a kipróbálása volt, amelyért magát a programot létrehozták, azaz a később holdra szállás mérföldköveinek számító műveletek életképességének bizonyítása.

A nagy precizitású kétlézeres eljárás végleges megoldást nyújt a látásproblémákra, így a rövidlátás és a távollátás korrigálására. Ami biztonságos az extrém hatásoknak kitett űrhajósoknak, így garantáltan biztonságos lesz Látás űrhajósok is.

homályos látás átmeneti