Férfiak látásvizsgálata


férfiak látásvizsgálata

Egy éve indult útjára a Nagy látásteszt szűrőbusza, amelyen az Opticnet partnerhálózat szakértő látszerészei ingyenesen ellenőrizték az ország lakosságának látását. A szakemberek férfiak látásvizsgálata mint öt és fél ezer személyt vizsgáltak meg, és megdöbbentő eredményeket tapasztaltak. Többek közt kiderült, hogy a résztvevők háromnegyedének további látásvizsgálatra volna szüksége.

férfiak látásvizsgálata

Ugyanakkor megállapították, hogy a férfiak sokkal kevésbé figyelnek szemük világára, mint a nők. A szűrőbusz eddig 58 helyszínen, 42 településen férfiak látásvizsgálata és a szakemberek összesen főt vizsgáltak meg.

férfiak látásvizsgálata

Közülük 58 százalék volt a nő és 42 százalék a férfi, ami azt mutatja, hogy a látásteszt a férfiak látásvizsgálata jobban érdekelte, mint a férfiakat. A legfiatalabb résztvevő 5 éves volt, a legidősebb Az átlagéletkor 48,8 év, ami várható volt, hiszen 40 év felett — az élettani változások férfiak látásvizsgálata — a látásélesség romlik, ráadásul az idősebb korosztály jellemzően már jobban figyel az egészségére.

A szűrésen résztvevők 61 százaléka — a férfiak 73, a nők 50 százaléka — rendelkezik jogosítvánnyal. Az egyik legriasztóbb statisztikai adat, hogy a jogosítvánnyal rendelkező férfiak több mint fele nem lát jól — nőknél ugyanez az arány alig haladja meg az egyharmadot —, vagyis a volán mögött ülő urak jelentős része látásvizsgálatra szorulna.

Betűméret:

A térérzékelésre pedig komoly hatással van a rossz látás, így előfordulhat, hogy a nem megfelelő látásélesség közúti balesetet okozhat. A szakemberek azt tapasztalták, hogy azok, akik munkavégzéshez számítógépet használnak, sokkal jobban figyelnek látásuk épségére és a megfelelő korrekcióra, mint azok, akik nem.

Ez a 3 gyógynövény természetes vírusölőként működik Egy éve indult útjára a Nagy Látásteszt szűrőbusza, amelyen az Opticnet partnerhálózat szakértő látszerészei ingyenesen tesztelték az ország lakosságának látását.

A vizsgált személyek csaknem negyede dolgozik vagy tölt el minimum 4 órát monitor előtt, és közülük csak minden hatodik embernek volt szüksége további látásellenőrzésre. A szűrésen résztvevők között viszonylag magas, 32 százalék volt azoknak az aránya, akik 1 éven belül voltak szemvizsgálaton, míg 21 százalék 2, 16 százalék 3 éven belül ellenőriztette a látását.

férfiak látásvizsgálata

Ugyanakkor több mint harminc százalékra tehető azok aránya, akik az elmúlt három esztendőben nem találkoztak szakemberrel. A nemek közti megoszlás azonban korántsem kiegyenlített: a nők gyakrabban járnak szemvizsgálatra, szűrésekre és gyakrabban is készíttetnek szemüveget maguknak, mint a férfiak.

férfiak látásvizsgálata

Az is kiderült, hogy a nők szem perifériás látás inkább vállalják, ha látáskorrekcióra van szükségük, mint a férfiak, akik gyakran hiúságból nem viselnek szemüveget. A látásteszt roadshow augusztusában folytatódik, és a szűrőbusz a tervek szerint férfiak látásvizsgálata hosszú hónapokig járja az országot.