Foltok látással, A szemész szakorvos válasza


A szemész szakértő szerint ez normális, de bizonyos esetekben előfordulhat, hogy gyulladás okozza. Lássa egy orvos, ez a lényeg!

  1. Alultápláltságot jelent.
  2. Amikor nem lát közelről, akkor rövidlátás
  3. Távollátás a szemben
  4. Ahogy egyre jobban belecsapunk a nyárba, úgy nemcsak hosszabbak, hanem egyre világosabbak is lesznek a nappalok.
  5. Blikk Rúzs Sokan tapasztalnak olykor villódzó fényeket, fehér foltokat, szikrákat, villámszerű fényjelenségeket, vagy lassan növő sötét foltokat a szemük előtt.
  6. Örökletes veleszületett betegségek a szemészetben
  7. Honnan tudhatja, hogy érdemes-e aggódnia?

Részlet a Nagyon aggódik a 21 éves fia miatt, aki körülbelül fél éve apró, fekete pöttyöket lát időnként. Nekem csak most szólt, kértem is időpontot a szemészetre, de csak a hónap végére kaptam. Addig is, ha mondana nekem pár tippet, hogy milyen betegségek okozhatják ezt.

látás myopia látomás március 22

Nos, azt kell tudni róla, hogy születésünk óta mindannyiunknak bent a szemünk belsejében az üvegtestben, ugye a szemünk hogyha elvágjuk, hoppá, ez a szemlencse volt, ami így kiesett.

Itt belül az üvegtest tölti ki a foltok látással, ez egy teljesen átlátszó kocsonyás anyag. Azonban ez, még amikor méhen belül a csecsemő kifejlődött ugye, akkor eleinte amíg ez az üvegtest kialakult, ez egy erezett szövet volt.

1. Úszkáló foltok a szem előtt

Majd később az erek elzáródnak, visszahúzódnak belőle, amikor már kialakult ez a bonyolult szerkezetű üvegtest, mert hiszen egy totálisan átlátszó, elég nagyméretű anyagmennyiségű dolog, ami élő és mégis ugye tökéletesen működik.

Tehát nem olyan optikailag tökéletesen működik, tehát nem olyan egyszerű egy ilyet létrehozni.

hogyan lehet javítani a látást a medencében 10 perc alatt helyreállítsa a látást

Na most amikor ez létrejön, akkor azok az erek, amik táplálták korábban, hogy ki tudjon alakulni, azok elzáródnak és ott benne maradnak és így úszkálnak az üvegtest belsejében. Tehát ilyen kis foltocskákat, mint hogyha ilyen kis baktériumokat, pöttyöket, szalagokat, szálakat láthatunk, ezeket mindenki láthatja hogyha világos felszínre például nyáron a kék égre néz és nézegeti, arra koncentrál, hogy mi van a szeme belsejében, akkor foltok látással láthatja ezeket a pontokat, foltokat.

távollátás mi ez plusz vagy mínusz látás egy szemmel

Ha viszont több, apró fekete pötty jelenik meg hirtelen, vagy fokozatosan egyre több, pláne ilyen 21 éves korban, tehát fiatalembernél, ez arra is utalhat, hogy esetleg van egy enyhe gyulladás a szem széli részén itt a, foltok látással hogyha szemből nézzük a szemet, ugye itt van a szivárványhártya, ő adja a szemünk színét. Ez a foltok látással az ínhártya és itt az ínhártyán foltok látással picit hátrébb van egy terület, egy sáv, ezt úgy hívják, hogy Pars Plana, hát ez ez ez ez a latin neve, magyar neve nincsen tulajdonképpen.

Tehát ez az a széli része a szemünk belsejének, ahol már nincsen ideghártya és még nincsen sugártest.

látvány hangoskönyv szemcseppek javítják a látást

Tehát gyakorlatilag az értékes dolgok ott véget érnek és van egy üres sáv, ahol csak pigment hámrétegek vannak és ezen a területen érdekes módon, valamilyen okból kifolyólag időnként úgynevezett átmeneti szivárványhártya gyulladás szokott kialakulni. Tehát egy ilyen hát, nem, nem is hátsó, nem is elülső, hanem ilyen köztes, vagy átmeneti szivárványhártya gyulladás.

nagymamám elvesztette a látását a földmérőknek van látomásuk

Ha ilyen van neki, akkor ebből a gyulladásból ilyen kis fehér, tehát fehér gyulladásos termékek szivároghatnak be az üvegtest belsejébe, ahol mi ezeket fekete pöttyöknek látjuk, mert ugye nem a színét látjuk, hanem azt az árnyékot, amit ő vet az ideghártyára.

Tehát azért érdemes tényleg szemészeten megmutatni, hogy tisztázzák azt, hogy ez egy normális üvegtesti homály, ami egyébként mindenkinek van, meg előbb-utóbb lesz mindenkinek, hát vagy van is, csak nem veszi észre, illetve egy gyulladás miatt kialakuló, fokozatosan egyre több ilyen szemcse, amely gyulladás viszont akkor kezelendő foltok látással hát ugye ellenőrizni kell őt.

Szolgáltatások

Na most hát ez nem egy olyan gyulladás, ami itt két napon belül valami komoly bajt okozna, tehát végülis hogyha hó végére, ugye hát már hónap közepe elmúlt, tehát, hogy egy-két-három héten belül ha foltok látással, az bőven elég. Kivéve, hogyha hirtelen nagyon sok fekete folt jelenne meg, mert ha egyébkén hogyha például bevérzés alakul ki a szem belsejében, mondjuk ez 21 évesnél nagyon ritka, akkor nem foltok látással, fekete pöttyöket látna, hanem sok, nagy fekete pöttyöt és elhomályosodik a látása.

Tehát mondjuk én szerintem foltok látással így rendben van, hogyha hó végén megnézik.