Fogalmi elképzelés. Elképzelés szó jelentése


kezelje a látás távollátását

Fogalmi fogalmi elképzelés jelentése fogalmi melléknév 1. A megértett lényeget tükröző. A tömeg, plusz jelentéstartalom ismeretére kiterjedő.

látomás az, hogy hány vonal

Egy fogalmi elképzelés tiszta és általános értelmű megértést mutató gondolat, megértésamely független a hozzá kapcsolódó képektől. A fogalmi gondolkodás a feltalálók legjobb eszköze. A gondolat lényegét átadó. Egy dolog formájának fogalmi elképzelés működési elvének ismeretét biztosító leírás, meghatározásamely általános elképzelést ad a világ egyetlen tárgyáról, dolgáról vagy változásáról, és ennek használatáról, vagy az ezzel okozható hatásokról.

Saját megfejtés ajánlása Ha szeretnéd, hogy egy általad ismert fogalmi elképzelés, amit az oldal még nem tartalmaz, bekerüljön az adatbázisba, írd be a megfejtést és a meghatározást az alábbi mezőkbe, és nyomd meg a "Beküldés" gombot! Az adatok egy szerkesztői elbírálás után bekerülhetnek az adatbázisba, és megjelenhetnek az oldalon. Ha rendszeresen szeretnél megfejtéseket beküldeni, érdemes regisztrálnod magad az oldal tetején lévő "Regisztráció" linkkel, mert a bejelentkezett felhasználóknak nem kell visszaigazoló kódot beírniuk a megfejtés beküldéséhez!

A fogalmi magyarázat alapján az ember képes elvégezni a szükséges feladatokat. A tankönyvek egyik feladata pontos és egyszerű fogalmi meghatározások leírása.

hogyan állította vissza az Úr a látásomat

Érzékeléssel nyert tudatosság. A személy tapasztalatain keresztül felhalmozódott tudásamely alapján dönt, cselekszik és érez; amely alapján kialakítja az elgondolásait, kezeli az életét, viszonyul a dolgokhoz.

A járni tanuló gyerek fogalmi elképzelést szerez a szobában levő tárgyakról. A közös játék során a gyerekekben kialakul a barátság fogalmi tapasztalata.

szemészeti asztal

Elgondoláson alapuló. Nem látható tárgyakkal vagy mozgásokkal, hanem egy elvont jellemzővel kapcsolatos, amely csupán egy kiemelt tulajdonságot vesz figyelembe. A fogalmi jelentésű szavakat nehezebb kitalálni, mint a tárgyakat. Egy zavaros fogalmi elgondolás nem elég a munkádhoz, hanem pontosan értened kell, mit csinálsz.

hipoglikémiás látás