Antioxidánsok látása
Milanovich Domi Néha pont a pozitív gondolkodás mérgezi meg az életed Na jó, az már nem újdonság, hogy az A-vitamin hiányának egyik legelső tünete a farkasvakság, ezért is kell jó sok répát ennünk.

A Harvard Medical School antioxidánsok látása szerint azonban nem sűrűn kell optikushoz járniuk azoknak sem, akik szeretik a tenger gyümölcseit vagy a spenótot. Ez persze nem jelenti azt, hogy akár le is cserélheti a szemüvegét pár konzerv tonhalra, de tény, hogy például a fekete ribizli, a vadon fogott lazac, a kelkáposzta, a lenmag, a csicseriborsó, a szardínia vagy az osztriga lassítja az életkorral járó látásromlást. Eláruljuk, miért, és azt is, hogy miből mennyit érdemes ennie, hogy sokáig gond nélkül lásson.

Szabad gyökök és antioxidánsok Sejtjeink sérülésének egyik módja az oxidatív stressz, ami akkor alakul ki, amikor a normálisnál magasabb arányban vannak jelen a szervezetben szabad gyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyeknek egy extra, lazán kötött, pár nélküli elektronjuk antioxidánsok látása.
A lutein és a zeaxantin olyan színanyagok, amelyek nem csak a kukoricában, a leveles zöldségekben vagy a tojássárgájában, de a szem recehártyájában is nagy koncentrációban megtalálhatóak és megvédhetik azt a fény károsító hullámhosszú sugárzásától, illetve csökkentik a krónikus szembetegségek kialakulásának kockázatát.

Ivana Kim , a Harvard Medical School szemorvosa. Ezeket fogyassza!

A kutatások és a hivatalos ajánlások alapján a Life Hack összegyűjtötte azokat az élelmiszereket, amelyekből érdemes minél többet fogyasztanunk ahhoz, hogy megőrizzük szemünk épségét antioxidánsok látása késleltessük a korral járó látásromlást. Íme: Ásványi anyag.
