6 nézőpont


6 nézőpont

PJ Az MTI-nek adott közleményük szerint a kutatásban ezer embert kérdeztek meg a telefonon, és arra jutottak, hogy a Fidesz-KDNP országos listájára a biztos szavazók 54 százaléka, az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártokra pedig 38 százalékuk voksolna egy most vasárnap tartott 6 nézőpont.

Az ellenzékben jelenleg 13 százalékos támogatottsággal a Momentum a legnépszerűbb ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció 11 százalékon, a Jobbik pedig 9 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt 6 százalékon, az MSZP-Párbeszéd 3 százalékon, az LMP 2 százalékon a Mi Hazánk 6 nézőpont 1 százalékon áll a kormánypárti kutatás szerint.

6 nézőpont

Hozzáteszik, hogy a kormánypártok népszerűsége 6 nézőpont százalék, azaz körülbelül 3,5 millió 6 nézőpont van. Az ellenzéki összefogás támogatottsága 26 százalékos, tehát több mint 2 millióan támogatják őket. A Nézőpont szerint a kormánypártok népszerűségének oka lehet, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a lakosság legalább kétharmada elégedett a kormány koronavírus-járvány elleni védekezés során hozott intézkedéseivel, ugyanis egy előző héten csütörtökön és pénteken készült kutatás szerint a magyarok 72 százaléka elégedett, és csak 23 százaléka elégedetlen a kormányzati döntésekkel, és a kormánykritikus válaszadók 41 százaléka úgy gondolja, hogy megfelelőek a járvány ellen tett kormányzati intézkedések.

6 nézőpont